Hälsodrycker och hälsokost för bättre hälsa

Hälsodrycker

Att dricka en riktigt bra hädlodryck kan inte bara räknas som ett av de bästa alternativen. Utan är också en riktigt god sak för att räkna om antalet kalorier i din hälsa.

Strunta i de tomma kalorier, sötande sodavatten och drycker med dessa friska och färska juicer och smoothies. Istället för att ge din hälsa en naturlig ökning och hålla dig energisk hela dagen. Balansera massor av blandade eller saftiga grönsaker i dessa drycker för att stryka det naturliga sockret från fruktingredienserna. Om du är på väg till en hälsosammare livsstil packar dessa juice och drycker en kraftfull och näringsrik stans.

Hälsokost

Börja genast att äta dig frisk med vår helt otroliga hälsokost tillagad på bästa råvaror du kan hitta i Europa. Ladda ner vår växtbaserade protein guide, som är en idealisk guide för vegetarianer och veganer

Protein är väsentligt för tillväxt och utveckling – det hjälper till att bygga muskler, hud och kroppsorgan. De flesta köttätare uppfyller dessa krav, men det är inte så lätt för vegetarianer och veganer. Klipp ut kött och fisk, och du måste stärka växtbaserat protein. I form av bönor, pulser och linser, nötter och frön, mejeriprodukter, ägg och fullkorn.

Det rekommenderade dagliga intaget för män är ca 56g per dag. Och för kvinnor är det 45g (beräkna ditt exakta intag genom att multiplicera 0,75g protein per kg kroppsvikt. Använd sedan denna delguide för att se till att du uppfyller dina dagliga behov.

Här är några vitaminer som är bra för veganer

D-vitamin

Är svårt att få i bara livsmedel ensam om du följer en vegansk diet. Vitaminet finns i fet fisk, nötkött lever, ost och äggulor. D-vitamin, som B-12, kan också hittas i vissa förstärkta livsmedel inklusive mejeriprodukter, apelsinjuice, sojamjölk och frukostflingor. En befolkningsstudie som släpptes 2018 säger, ”… vitamin D-brist håller på att bli en epidemi över hela USA, även bland grupper som inte tidigare var märkta” riskfyllda. ”2 Tyvärr använder många D-vitamintillskott inte den aktiva formen av D-vitamin och är inte veganvänliga. Ditt vitamin D-tillskott bör innehålla vitamin D3, även kallad 1,25-dihydroxyvitamin D3 (cholecalciferol). Ett veganvänligt vitamin D kan hämtas från växter istället för fårull.

Järn

Om du inte äter rött kött kan du ha svårt att få järn i kosten. Växtkällor av järn är också lite svårare för kroppen att använda än järn som är gjorda av kött . Det finns många fantastiska järnkällor. Som inte är djur, inklusive linser, tempeh, svarta bönor, kikärter, quinoa, pumpa, pistagenötter, schweizisk chard och collard greener. Men om du har svårt att fylla dina järnbehov. Eller din läkare nyligen har diagnostiserat dig med järnbrist, bör du överväga att komplettera din diet. Det rekommenderade dagliga tillåtet järn är 8 mg per dag för män och 18 mg per dag för kvinnor. Kvinnor är mer mottagliga för järnbrist under aktiva menstruations år. Efter klimakteriet matchar kvinnors järnbehov mäns. Eftersom järn kan bygga till farliga nivåer i kroppen. Är det bäst att prata med din läkare om dina järnbehov först. Om du och din läkare håller med om att du är på jakt efter ett tillskott. Bör du välja ett som inte orsakar magbesvär och innehåller C-vitamin för optimal absorption.

Fettsyror

Om du inte äter fisk får du antagligen inte en stor mängd omega-3-fettsyror i din diet. Det finns emellertid många källor till omega-3-fettsyror som en vegan kan välja mellan, inklusive chiafrön, linfrön, hampfrön och tång. Fettsyror är viktiga för nervsystemets funktion, inklusive hjärnhälsa. Faktum är att DHA till och med kan förhindra åldersrelaterad demens. Att få omega-3-fettsyror i din kost är ett bra sätt att säkerställa att du håller ditt nervsystem. Inklusive hjärnan och ögonen, lyckligt. Förutom livsmedel kan du stödja din diet med ett högkvalitativt DHA-tillskott med mikroalger.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 finns oftast i nötkött, kyckling, fisk, mjölk, yoghurt, ost och ägg. Tack och lov kan B-12 också hittas i vissa förstärkta livsmedel, till exempel frukostflingor. Symtom på vitamin B-12-brist inkluderar stickningar eller domningar i händer och fötter, muskelsvaghet, förvirring, depression, illamående och uppblåsthet eller gas. Ett vitamin B-12-tillskott är ett bra komplement till alla vegans kompletteringsrutiner för att förhindra brist. För att få bästa möjliga biotillgänglighet bör veganer styra sig från den syntetiska formen av B-12. Som kallas cyanokobalamin, men välja den form som naturligt finns i maten. Den naturliga formen av vitamin B-12 kallas metylkobalamin.

Hälsan kommer göra dig gott.